”Att det är kul att jobba i försäkringsbranschen och att möjligheterna är stora!”

 

Så svarade Elinor Kilander, leverantörssamordnare på Länsförsäkringar AB, på frågan om vad hon främst tar med sig från nätverket. Och visst håller vi med!?

Elinor började vårt nätverk Next Generation Insurance Network Sweden i höstas och har även hunnit följa med nätverket på studieresan till London i november. Vi har passat på att höra vad hon tagit med sig från nätverket och studieresan hittills.

 

Vad var det som lockade att gå nätverket?

Det som lockade med att gå nätverket var att få vara i ett sammanhang där man kan få höja blicken, bli inspirerad, få nya idéer, och träffa andra från branschen. Det
kändes som en bra utvecklingsmöjlighet.

 

Vad har ni fått gå igenom på nätverket?

Allt möjligt! Kommunikation i skrift, försäkringsjuridik, digitaliseringen i branschen, kundinsikter, verksamhetsstrategi, och inspirerande föreläsningar från power-personer på höga positioner i olika försäkringsbolag som berättat om sin karriär, bästa tips och lärdomar. Det har varit mycket inspirerande. Dessutom följde jag med på studieresan till London som gav ytterligare en dimension till nätverket. Där fick vi dels andas försäkringshistoria, besöka försäkringsbolag som berättade om sina verksamheter och höll diskussioner om aktualiteter idag som till exempel cyberrisker och informationssäkerhet.

 

Vad tar du främst med dig från nätverket?

Att det är kul att jobba i försäkringsbranschen och att möjligheterna är stora!

 

Varför tycker du att man ska gå nätverket?

Det har varit otroligt givande och så uppfriskande att få ny input, utmanas, brainstorma idéer i grupparbeten, höra om andras vägar fram till det arbete de har nu, vad andra motiveras av och hur de jobbar mot sina mål, hur saker fungerar i andra bolag, vad man har för utmaningar i branschen etc. Det har varit härligt att ha träffarna att se fram emot och roligt att träffa alla nya Next Generation-kompisar regelbundet. Studieresan till London rekommenderar jag varmt då det både gjorde att vi som deltog kom närmare varandra och faktiskt känns mer som ett nätverk och gav nycklar till att förstå försäkringsbranschen i stort vilket givit perspektiv och värde i min roll.

 

Tack, Elinor!

 

Publicerad: 2023-03-06